SEO TIPS

WAT MOET JE DOEN OM JE SITE BETER VINDBAAR TE MAKEN?

Zoekmachine-optimalisatie (SEO) is het actief optimaliseren van een website door het verbeteren van interne en externe factoren (techniek, content, autoriteit) om het bezoek naar de website op relevante zoekwoorden (keywords of trefwoorden) vanuit zoekmachines te verhogen.

Als webdesigner en webmaster doe ik er zelf natuurlijk al zoveel mogelijk aan om te zorgen dat uw website zo goed mogelijk gevonden zal worden in Google. Maar daar houdt het niet bij op. U kunt ook zélf veel doen om ervoor te zorgen dat Google uw website zo hoog mogelijk bovenaan zal plaatsen.

Ik zal zelf ervoor zorgen dat de titels van de pagina’s, de ‘description’ van de pagina, de foto’s, de alt-tags, enzovoort allemaal zoveel mogelijk voorzien zijn van de zoekwoorden waarmee uw klanten uw bedrijf naar alle waarschijnlijkheid zullen vinden. Maar u kunt er zelf voor zorgen dat de tekst die u voor uw website levert ook al die zoektermen bevat. Want Google vindt tegenwoordig de tekst op elke pagina van uw website van groot belang, evenals de koppen en tussenkoppen in die tekst. Ook in opsommingen kunt u die zoektermen weer verwerken, maar overdrijf niet, want dat werkt dan juist weer averechts…

Tot voor kort werd er altijd geadviseerd om de tekst op een website vooral zo kort mogelijk te houden, tegenwoordig hecht Google juist belang bij wat langere teksten: 1.500 woorden of meer is een mooie lengte voor een pagina dat goed gevonden moet kunnen worden.

LINKS NAAR JE WEBSITE

Als veel andere websites naar een pagina op jouw website linken, concludeert Google dat dat een belangrijke pagina is en zal die pagina hoger scoren. Het verzamelen van links op andere websites is dan ook een goede strategie om pagina’s van je website hoger te laten ranken. Belangrijk is hierbij wel dat je je website aanmeldt bij relevante startpagina’s.

Ook bij al je berichten op social media kun je de link naar je website erbij vermelden, of de berichten zelf op je website plaatsen en vandaaruit linken naar dit bericht op social media.

Kat Design is gevestigd in Abcoude, maar is landelijk actief, o.a. in Amsterdam, Amstelveen, Almere, Baambrugge, Breukelen, Diemen, Haarlem, Hilversum, Hoofddorp, Maarssen,  Mijdrecht, Nigtevecht, Vinkeveen, Weesp, Uithoorn en Utrecht.