WEBTEKSTEN

HOE KOM JE AAN GOEDE TEKST VOOR JE WEBSITE?

Het design van een website kan nog zo mooi zijn, als de teksten slecht zijn geschreven of vol met schrijffouten zitten, dan kun je moeilijk verwachten dat mensen uw bedrijf serieus nemen. Bovendien is het zeer belangrijk dat mensen door de juiste tekst meteen weten waar het om gaat als ze op uw website komen kijken.

Daarnaast is het ook weer belangrijk voor de zoekmachine-optimalisatie (SEO) dat uw teksten jouw bedrijf of doel van je website goed en duidelijk omschrijven en de juiste zoektermen bevatten waar uw doelgroep op internet op zoekt. Want Google vindt tegenwoordig de tekst op elke pagina van uw website van groot belang, evenals de koppen en tussenkoppen in die tekst. Ook in opsommingen kunt u die zoektermen weer verwerken, maar overdrijf niet, want dat werkt dan juist weer averechts…

Tot voor kort werd er altijd geadviseerd om de tekst op een website vooral zo kort mogelijk te houden, tegenwoordig hecht Google juist belang bij wat langere teksten: 1.500 woorden of meer is een mooie lengte voor een pagina dat goed gevonden moet kunnen worden.

TEKSTEN LATEN SCHRIJVEN

Als u zelf moeite heeft om web-teksten te schrijven voor uw website, dan kunt u er natuurlijk altijd voor kiezen om dit te láten doen. Ik kan u hiervoor een aantal mensen aanraden die hier erg goed in zijn en na een gesprek met u vrij snel de juiste toon weet te vinden en duidelijke, persoonlijke teksten kan schrijven over u en uw bedrijf.

Een andere optie is dat u zelf de basis tekst schrijft en ik dit voor u herschrijf in een goed pakkende webtekst.

Kat Design is gevestigd in Abcoude, maar is landelijk actief, o.a. in Amsterdam, Amstelveen, Almere, Baambrugge, Breukelen, Diemen, Haarlem, Hilversum, Hoofddorp, Maarssen,  Mijdrecht, Nigtevecht, Vinkeveen, Weesp, Uithoorn en Utrecht.