WORDPRESS

Kat Design bouwt haar website de laatste jaren eigenlijk alleen nog maar met WordPress. Dit omdat je met WordPress makkelijk responsive en dynamische website kunt bouwen en het voor de klant veel makkelijker is om bijvoorbeeld zelf af en toe teksten aan te passen, foto’s aan te passen en/of blogs te kunnen schrijven. Heel belangrijk, want een goede website wordt vaak aangepast en up to date gehouden en scoort zo hoger in Google.

WAT IS WORDPRESS?

WordPress is een Content Management Systeem (CMS) waarmee je een website kunt bouwen en onderhouden. Ooit begon WordPress als simpel blog-systeem, waarin de home-pagina van je website altijd je laatste (blog)berichten liet zien. Inmiddels kun je met WordPress gelukkig veel meer: het is nu een uitgebreid CMS met een heel systeem aan plugins en thema’s eromheen. WordPress is nu zelfs zó goed dat het zelfs door de grootste bedrijven wordt gebruikt.

WordPress is open source, wat inhoudt dat iedereen de code van WordPress kan inzien, aanpassen en verspreiden. Er wordt dus ook constant aan gewerkt en verbeterd.

WORDPRESS.COM VERSUS WORDPRESS.ORG

Sommige mensen verwarren WordPress.com en WordPress.org nog wel eens met elkaar. WordPress.org is het open source CMS dat je gratis kunt downloaden en kunt gebruiken op je eigen hostingpakket (dit is dus wat Kat Design doet). WordPress.com daarentegen is een gratis service waar je een website kunt maken op een subdomein van WordPress.com. Het grote nadeel is dus dat je dan geen eigen domeinnaam hebt, maar bijvoorbeeld jouwnaam.wordpress.com. Dit is natuurlijk niet goed voor de vindbaarheid van je website en komt ook niet echt zakelijk over.

Kat Design is gevestigd in Abcoude, maar is landelijk actief, o.a. in Amsterdam, Amstelveen, Almere, Baambrugge, Breukelen, Diemen, Haarlem, Hilversum, Hoofddorp, Maarssen,  Mijdrecht, Nigtevecht, Vinkeveen, Weesp, Uithoorn en Utrecht.