Redesign website Hylke na update WordPress

Dat ook websites onderhevig zijn aan mode bewijst mijn meest trouwe klant Hylke Bazen wel: vandaag is de vierde redesign van haar website online gegaan!

Verandering in techniek

De techniek achter het bouwen van websites is met de jaren natuurlijk flink aan verandering onderhevig geweest. Het begon met simpel HTML en daar kwam later de uitgebreide Stylesheet bij, waardoor je op één plek al je opmaak kon regelen.
Daarna kwam WordPress, dat het nóg makkelijker maakte om snel mooie websites te bouwen en die bovendien ook voor de klant nog redelijk makkelijk te onderhouden was.

Problemen met de nieuwste WordPress update

Maar ook dat ontwikkelde zich snel en intussen zijn we al heel wat updates verder… Dat dat niet altijd fijn is voor bestaande klanten, blijkt deze maand wel… Sommige websites zijn namelijk gebouwd in WordPress-thema’s door bedrijven die nu niet meer bestaan, waardoor er ook geen updates voor gemaakt worden. En aangezien er eind december een hele belangrijke update komt voor WordPress zelf, zullen velen van deze thema’s niet goed meer werken en dus ook de websites niet…. Dit is de eerste update die alleen door vróuwen is gemaakt en die ruimen kennelijk nogal rigoureus op… Alles wat nog met de oude tool ‘jQuery Migrate’ werkt, doet het dan niet meer…

Dit zou ook het geval zijn bij de website van Hair by Hylke en dus hebben we van de nood een deugd gemaakt: tijd voor een nieuwe website, in een nieuw systeem en dan natuurlijk ook meteen in een nieuw ontwerp! Je kunt deze site bekijken op www.hylkebazen.nl.

Eigen website ook opnieuw gebouwd

Omdat ik het een periode toch vrij rustig had, heb ik mijn eigen website ook opnieuw kunnen bouwen, in een WordPress-thema waarvan ik zeker weet dat deze wél altijd updates zal blijven maken. En aangezien ik nogal een flinke portfolio heb (zo’n 100 webpagina’s!), was dit een behóórlijk grote klus, dat kan ik je wel vertellen!

En… kunnen jullie zien wat er nu anders is? Kijk maar op www.katje.nl.

Moulin Rouge

Ik heb overigens nog wel meer klanten wiens WordPress thema niet meer geüpdatet kunnen worden. En in deze voor veel ondernemers toch al zware tijd komt dat natuurlijk niet echt lekker uit… Zo is mijn klant Moulin Rouge in Amsterdam in deze Corona-tijd al een hele tijd dicht en komt er dus geen geld meer binnen. Gelukkig is er toch nog wat budget over voor een redesign van hun website, dus ik kan weer verder aan het werk. Eigenlijk mag ik die vrouwen die voor de laatste WordPress-update hebben gezorgd dus wel dankbaar zijn…! 😉