Vormgeving Abcoude magazine 2021

Tweede editie Abcoude magazine

Vorige maand werd ik door fotograaf Nienke Meek en journalist Jeroen Dirk gevraagd om ook het tweede Abcoude magazine vorm te geven. En aangezien ik net begon te denken dat ik wel weer eens wat nieuwe opdrachten kon gebruiken na een (te) rustige tijd, pakte ik deze opdracht natuurlijk met beide handen aan. Omdat ik ook van de eerste editie de vormgeving had gedaan, ging het nu natuurlijk al een stuk sneller. Maar het was vooral weer ontzettend léuk om de mooie foto’s van Nienke en de mooie interviews van Jeroen met al die Abcoudenaren te mogen verwerken tot een mooi geheel.

Kleurrijke Abcoudenaren

Deze keer staat de magazine vol verhalen over serieuze zaken als klimaat, corona en woningschaarste in het dorp. Met openhartige verhalen van Najib Amhali, Patrick Lodiers en wellicht ‘onze’ toekomstig Olympisch kampioen kickboxen Levi Rigter. Maar ook kleurrijke Abcoudenaren vertellen hun verhaal hoe leuk het leven is in het dorp Abcoude.

Zelf ook in het blad

En ja… aangezien ik zelf ook behoorlijk kleurrijk ben, sta ik er deze keer zelf ook in, met m’n roze-paarse huis. Voor mij is mijn huis eigenlijk heel normaal, maar gezien de reacties van mensen die hier voor het eerst binnen komen is het dat kennelijk toch niet zo…
Ach, toch leuk als ze het dan toch zo bijzonder vinden dat ze er een heel artikel aan willen wijden. Zelfs in de toespraak van de makers tijdens de gezellige lancering van het blad kwam mijn roze huis nog ter sprake. Tja, wat zal ik zeggen…ik word gewoon altijd erg blij van alles wat roze en paars is en ‘Ik wil de wereld graag een beetje mooier maken!’ . Dat is ook de reden waarom ik mijn werk na al die jaren nog steeds met zoveel plezier doe.

Lancering

De lancering van het blad was deze keer buiten, vanwege de nieuwe corona-regels, zodat niemand hoefde worden buitengesloten. Wel wat frisjes, maar met de warme chocolademelk en glühwein was het prima te doen.
En het was weer zo leuk om al die mensen live te zien en te spreken, die met hun mooie verhalen en foto’s in het blad staan! Zelfs de plaatselijke tv-zender RTV Ronde Venen kwam weer langs om het op te nemen, zodat ik weer mijn ‘one minute of Fame’ had… Nou vind ik het, net als velen met mij denk ik, vreselijk om mezelf op tv te zien (en vooral te hóren), maar ik vond dat het maar gewoon weer moest doen.  Soms moet je even over een drempel heen om jezelf in het licht te zetten, heel letterlijk zelfs in dit geval (je ziet namelijk werkelijk niets meer door die felle lampen van tv…!)

Derde editie?

Al met al heb ik zo’n plezier gehad met maken van dit blad, het overleggen met Nienke en Jeroen bij mij thuis en de gezellige lancering na al het harde werken, dat ik me meteen heb aangeboden voor de derde editie: ik ben vóór!!